Eigen energie opwekken en terugleveren aan de netwerken van Coteq

Energie terugleveren

We gaan steeds vaker zelf onze eigen duurzame energie opwekken. Dat kan bijvoorbeeld met zonnepanelen, windmolens, een hr-ketel met terugwininstallatie, waterkracht of een warmtekrachtkoppeling. 

Meer opwekken dan zelf benodigd

Als u met uw eigen energievoorziening meer energie opwekt dan u zelf nodig heeft, kunt u als particulier, als collectief (bijv. als coöperatie) of als bedrijf het overschot ‘terugleveren’ aan het net. U ontvangt daarvoor een vergoeding via uw energieleverancier. Uw teruglevering heeft daarnaast impact op de capaciteit van het elektriciteitnet. U bent dan ook verplicht de zonnepanelen of andere opwekinstallatie aan te melden. U draagt daardoor bij aan een stabiele en veilige energie-infrastructuur - nu en in een duurzame toekomst!

Hoe aanmelden en wat zijn de regels?

Particulier

Wilt u zonnepanelen op het dak van uw eigen woning, garage of bijgebouw plaatsen? Lees verder wat dat voor u betekent en hoe uw panelen kunt aanmelden.

Zakelijk

Gaat u als bedrijf of instelling zelf duurzame energie opwekken en terugleveren? Lees dan verder, bijvoorbeeld over hoe u een transportindicatie kunt aanvragen voor de SDE++-regeling, hoe u een nieuwe opwekinstallatie aanmeldt en hoe het huidige terugleververmogen van uw bestaande aansluiting wijzigt.

Wilt u samen met anderen duurzame energie opwekken, bijvoorbeeld via een energiecoöperatie of Vereniging van Eigenaren? Lees verder wat daarvoor (technisch) benodigd is.

Laatste nieuws over energie terugleveren

21-07-2020 Waarom zonnepanelen aanmelden bij Energieleveren.nl?
13-07-2020 Livegang CERES: verbeterde beschikbaarheid waardevolle data
08-04-2020 Enkel positieve transportindicaties voorjaarsronde SDE