Eigen energie opwekken en terugleveren aan de netwerken van Coteq

Energie terugleveren

We gaan steeds vaker zelf onze eigen duurzame energie opwekken. Dat kan bijvoorbeeld met zonnepanelen, windmolens, een hr-ketel met terugwininstallatie, waterkracht of een warmtekrachtkoppeling. 

Meer opwekken dan zelf benodigd

Als u met uw eigen energievoorziening meer energie opwekt dan u zelf nodig heeft, kunt u als particulier, als collectief (bijv. als coöperatie) of als bedrijf het overschot ‘terugleveren’ aan het net. U ontvangt daarvoor een vergoeding via uw energieleverancier. Uw teruglevering heeft daarnaast impact op de capaciteit van het elektriciteitnet. U bent dan ook verplicht de zonnepanelen of andere opwekinstallatie aan te melden. U draagt daardoor bij aan een stabiele en veilige energie-infrastructuur - nu en in een duurzame toekomst!

Hoe aanmelden en wat zijn de regels?

Particulier

Wilt u zonnepanelen op het dak van uw eigen woning, garage of bijgebouw plaatsen? Lees verder wat dat voor u betekent en hoe uw panelen kunt aanmelden.

Zakelijk

Gaat u als bedrijf of instelling zelf duurzame energie opwekken en terugleveren? Lees dan verder, bijvoorbeeld over hoe u een transportindicatie kunt aanvragen voor de SDE++-regeling, hoe u een nieuwe opwekinstallatie aanmeldt en hoe het huidige terugleververmogen van uw bestaande aansluiting wijzigt.

Wilt u samen met anderen duurzame energie opwekken, bijvoorbeeld via een energiecoöperatie of Vereniging van Eigenaren? Lees dan verder wat daarvoor (technisch) benodigd is en over de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE).

Laatste nieuws over energie terugleveren

21-07-2020 Waarom zonnepanelen aanmelden bij Energieleveren.nl?
13-07-2020 Livegang CERES: verbeterde beschikbaarheid waardevolle data
08-04-2020 Enkel positieve transportindicaties voorjaarsronde SDE