Meterstanden doorgeven

Heb je een slimme meter? Dan hoef je geen meterstanden door te geven. Dat is wel het geval bij mensen die de slimme meter administratief uit hebben staan, wat betekent dat de meter niet op afstand uitgelezen kan worden. Mensen die géén slimme meter hebben moeten ook hun meterstanden doorgeven.

Als je de meterstanden moet doorgeven

Jouw energieleverancier neemt jaarlijks de meterstanden bij je op. Het kan zijn dat je daarvoor een meterkaart ontvangt of dat je het via e-mail of een digitale app (programma) doorgeeft. De energieleverancier maakt vervolgens aan de hand van de meterstanden die je hebt doorgegeven de jaarafrekening op.

Waarom controleert Coteq de meterstanden?

Heb je geen slimme meter of wordt jouw slimme meter niet op afstand uitgelezen? Dan zijn wij als Coteq Netbeheer daarnaast wettelijk verplicht om ééns per 3 jaar de meterstanden te controleren. Dit geldt dus niet voor slimme meters die op afstand uitgelezen mogen worden. Jouw energieleverancier ontvangt vervolgens de meterstanden. Het is dus een extra controle of alles naar behoren werkt. 

Heb je een brief of kaart van ons ontvangen voor de driejaarlijkse controle? Ga dan naar het formulier om je meterstanden door te geven.

> Formulier meterstanden