Voordelen

Voordelen

Slimme meters bieden u een groot aantal voordelen ten opzichte van traditionele energiemeters:

Zelf geen meterstanden meer doorgeven

Uw energieleverancier leest de slimme meter uit voor de jaarafrekening. Daarnaast worden de standen uitgelezen wanneer u verhuist of overstapt naar een andere energieleverancier. U hoeft dus niet meer thuis te blijven voor de meteropnemer of zelf uw standen door te geven.

Een nauwkeurige energienota 

Doordat de slimme meter automatisch de meterstanden uitleest, is de eindafrekening gebaseerd op actuele standen. Eventuele (her)berekeningen of verkeerd doorgegeven meterstanden behoren tot het verleden.

Verbruiks- en kostenoverzichten geven inzicht in uw energieverbruik

Uw meter wordt standaard elke dag automatisch uitgelezen. Met deze gegevens maakt uw energieleverancier een verbruiks- en kostenoverzicht voor u. Deze informatie is een eerste stap in het besparen van energie, omdat u op basis van deze informatie uw energieverbruik naar wens kunt bijsturen.

Energie besparen begint met inzicht

Door een energieverbruiksmanager te koppelen aan uw slimme meter, krijgt u gedetailleerd inzicht in uw energieverbruik. Zo kunt u bewuster met energie omgaan. Een energieverbruiksmanager is een apparaatje met stekker of een app die u aansluit op uw slimme meter en vervolgens kunt verbinden met een tablet, mobiele telefoon of pc. Kijk voor meer informatie op www.energieverbruiksmanagers.nl.