Maximale transportcapaciteit teruglevering in Almelo bereikt

Er wordt steeds meer energie opgewekt met zonnepanelen. Dat is te merken op het elektriciteitsnet. Het elektriciteitsnetwerk van Almelo heeft de maximaal beschikbare transportcapaciteit voor teruglevering bereikt. Dat betekent dat er op het netwerk geen plek meer is voor nieuwe grootverbruik aansluitingen zoals zonneparken, of zonnepanelen op bedrijfspanden. Kleinverbruik aansluitingen, zoals zonnepanelen op het dak van je huis, kunnen nog wel worden toegevoegd. Ook in Goor loopt het elektriciteitsnet vol. Hier is nog maar beperkt transportcapaciteit voor teruglevering beschikbaar.

In de gemeente Almelo is dus geen ruimte meer voor nieuwe aanvragen voor transportcapaciteit voor teruglevering. In de gemeente Goor kunnen aanvragen voor transportcapaciteit voor teruglevering nog maar beperkt worden toegewezen. In Oldenzaal is wel voldoende transportcapaciteit beschikbaar.

Coteq doet samen met Enexis en Tennet onderzoek naar congestiemanagement: een systeem waarbij vraag en aanbod van elektriciteit tegen een financiële vergoeding op elkaar worden afgestemd. Ook onderzoeken we met Enexis en Tennet hoe de capaciteit van de hoogspanningsstations kan worden vergroot.

Kijk hier voor meer informatie over transportcapaciteit.