Netbeheerders gezamenlijk genomineerd met C-ARM, stem je mee?

Coteq is samen met de andere regionale netbeheerders met C-ARM genomineerd voor de Computable Awards 2021. C-ARM is een van de grootste vernieuwingsprojecten binnen onze organisatie geweest afgelopen jaar. Je kunt nu stemmen op dit unieke project!

Op 2 november worden de Computable Awards 2021 uitgereikt, dé belangrijkste ICT-prijzen van Nederland. Deze ‘Oscars’ worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. 

​​​​​​​Een onafhankelijke vakjury heeft het programma C-ARM genomineerd in de categorie ‘grootzakelijk ICT-project’. Je kunt stemmen op de site van Computable.

Breng nu je stem uit voor het programma C-ARM!

Grootschalige samenwerking

Coteq heeft voor de implementatie van C-ARM heel intensief, grootschalig en constructief samengewerkt met allerlei partijen, namelijk:

  • De andere regionale netbeheerders (Enexis, Stedin, Liander, Westland Infra, Enduris, Rendo)
  • EDSN als centraal faciliterende en beherende organisatie
  • CGI als technologie-partner

De realisatie werd hierdoor dan ook wel gezien als een huzarenstukje. 

Lovende woorden van de jury

Het programma Centralisatie Allocatie Reconciliatie en Meetdata (C-ARM) heeft op het onderdeel complexiteit van de jury van de Computable Awards een hele hoge waardering gekregen. Daarnaast heeft dit programma ook een goede indruk achtergelaten als het om toegevoegde waarde voor de organisatie en de samenleving gaat. Bovendien gooit C-ARM hoge ogen op het onderdeel innovatie.

“Alle zeven netbeheerders hebben moed getoond door het eigenbelang ondergeschikt te maken aan het grotere geheel. Deze wijze van samenwerken zou een voorbeeld moeten zijn voor meer organisaties”, aldus de jury.

Over het programma C-ARM

Het programma C-ARM laat alle netbeheerders centraal op één uniforme wijze werken. Veranderingen hoeven dus niet meer in zeven verschillende systemen te worden doorgevoerd. We gebruiken de C-ARM applicatie voor het administratief toekennen en verwerken van het elektriciteits- en gasverbruik.

Dit is een belangrijke gezamenlijke stap om veranderingen in het energielandschap en een vrije energiemarkt met andere energiepartners mogelijk te maken. Daarmee is het ook een grote stap om de energietransitie in goede banen te kunnen leiden. Met de C-ARM-applicatie is feitelijk het ‘Nederlandse Energiekasboek’ vormgegeven en dus vitale nationale infrastructuur met impact op iedereen in Nederland.

Niet eerder op deze schaal en intensiteit

Alle zeven netbeheerders, EDSN en CGI hebben nauw met elkaar samengewerkt om deze transitie binnen een jaar mogelijk te maken. Niet eerder is er op deze schaal en intensiteit met elkaar samengewerkt. 

Lees in een eerder nieuwsbericht meer over de implementatie.