Kijkje achter de schermen: marktfacilitering

We bieden je graag een kijkje achter de schermen bij je netbeheerder: wat doen we bij Coteq en welke rol hebben wij? Vandaag zoomen we in op het zogeheten faciliteren van de energiemarkt. Dat betekent in een notendop dat wij zorgen dat jij als klant zorgeloos kan switchen van energieleverancier, inzicht hebt in je energieverbruik en kunt terugleveren. 

Bij een netbeheerder denk je misschien aan het bedrijf dat de slimme meter plaatst of komt controleren, of dat ervoor zorgt dat de kabels en leidingen die in de grond liggen in goede staat zijn. Of heb je er geen enkel beeld bij? Dat snappen we heel goed! Veel van wat we doen is niet direct zichtbaar.

Vertrouwen op energie

Al met al zorgen we samen met andere onderdelen van de Cogas-groep én met onze partners dat jij altijd kunt vertrouwen op een onverstoorbare toevoer van energie. En daar komt van alles bij kijken!

Het faciliteren van de markt

We nemen je in dit bericht mee in ons werk met vandaag een video over marktfacilitering, één van onze afdelingen. Wat houdt het 'faciliteren van de markt' in? Wat is onze rol en hoe verandert ons werk door de energietransitie? Bekijk de video hieronder of op YouTube: https://youtu.be/P5W3GJVgHiw