Regionale netbeheerders, EDSN en CGI winnen Computable Awards 2021

Coteq Netbeheer is samen met de andere netbeheerders, EDSN en CGI uitgeroepen tot winnaar van de Computable Awards in de categorie ‘grootzakelijk ICT-project’. We zijn trots op deze blijk van waardering!

Erkenning voor de intensieve samenwerking

Richard Lohuis (businessunit manager Coteq Netbeheer) is voorzitter van de Programmaraad C-ARM. Hij vertelt: “Wij zijn ontzettend trots op deze award! Wij zien dit als erkenning voor de intensieve en hechte samenwerking tussen alle regionale netbeheerders, EDSN  en CGI binnen dit programma. Een mooie beloning voor iedereen die aan de succesvolle implementatie heeft bijgedragen en we danken dan ook de jury en het publiek voor deze erkenning en waardering.”

Lovende woorden van de jury

De regionale netbeheerders (Enexis, Stedin, Liander, Westland Infra, Enduris, Rendo en Coteq), EDSN als centraal faciliterende en beherende organisatie en CGI als technologie-partner hebben zeer intensief, grootschalig en constructief met elkaar samengewerkt waardoor de realisatie dan ook wel gezien wordt als een huzarenstukje.

Het programma Centralisatie Allocatie Reconciliatie en Meetdata (C-ARM) heeft van de vakjury op het onderdeel complexiteit een zeer hoge waardering gekregen. Ook scoorde het programma hoog op de onderdelen toegevoegde waarde voor de organisatie en samenleving én innovatie. De vakjury sprak vooraf al lovende woorden uit: “Alle zeven netbeheerders hebben moed getoond door het eigenbelang ondergeschikt te maken aan het grotere geheel. Deze wijze van samenwerken zou een voorbeeld moeten zijn voor meer organisaties.”

Het programma C-ARM

Het programma C-ARM laat alle netbeheerders centraal op één uniforme wijze werken. Veranderingen hoeven dus niet meer in zeven verschillende systemen te worden doorgevoerd.

Wij gebruiken deze samen met de andere netbeheerders voor het administratief toekennen en verwerken van het elektriciteits- en gasverbruik. Dit is een belangrijke gezamenlijke stap om veranderingen in het energielandschap en een vrije energiemarkt met andere energiepartners mogelijk te maken. Het helpt ons tegelijkertijd om de energietransitie in goede banen te kunnen leiden. Met de C-ARM-applicatie is feitelijk het ‘Nederlandse Energiekasboek’ vormgegeven en vormt het hiermee dus vitale nationale infrastructuur met impact op iedereen in Nederland.

Niet eerder is er zo intensief, grootschalig en constructief met elkaar samengewerkt. Deze award is een kers op de taart.