Voordelen

Voordelen

Slimme meters bieden u een groot aantal voordelen ten opzichte van traditionele energiemeters:

Meer inzicht

De slimme meter geeft u als consument vaker en nauwkeuriger inzicht in uw energieverbruik. Dit maakt het u makkelijker om energie en geld te besparen. In plaats van een keer per jaar stuurt de energieleverancier u voortaan zes keer per jaar een overzicht van uw energieverbruik. Zo kunt u uw verbruik op de voet volgen.

Makkelijker besparen

De slimme meter bespaart zelf geen energie, maar door er een energieverbruiksmanager aan te koppelen (een apparaatje met stekker of app die u aansluit op uw slimme meter en vervolgens met een tablet, mobiele telefoon of pc kunt verbinden) krijgt u gedetailleerd inzicht in uw energieverbruik. En dat maakt dat u bewuster met energie kunt omgaan. Kijk voor meer informatie op www.energieverbruiksmanagers.nl.

Zelf geen meterstanden meer doorgeven

De slimme meter geeft, met uw toestemming, meterstanden automatisch aan ons door. U hoeft niet meer thuis te blijven voor de meteropnemer of zelf uw meterstanden door te geven. Ook niet als u gaat verhuizen of overstapt naar een andere energieleverancier. U hoeft alleen maar de verhuizing of overstap zelf aan uw energieleverancier door te geven.

Een betere en nauwkeuriger energienota

Doordat de slimme meter automatisch en op tijd de meterstanden uitleest, is de eindafrekening gebaseerd op actuele meterstanden. Eventuele (her)berekeningen of verkeerd doorgegeven meterstanden behoren tot het verleden.