Aansluiting wijzigen

Zijn er aanpassingen nodig aan je elektriciteits- of gasaansluiting? Dit zet je in gang via de website Mijnaansluiting.nl waar je alles kunt regelen voor je nutsvoorzieningen. Twijfel je welke capacaciteit benodigd is? Laat je altijd adviseren door een erkend installateur. Lees daar meer over op Mijnaansluiting.nl. Als je een erkend vakman bij jou in de buurt zoekt, kijk dan eens op de site Technieknederland.nl.

Terugleveren van energie

Een erkend installateur kan je ook aangeven of er wijzigingen nodig zijn aan je aansluiting voor het terugleveren van energie, bijvoorbeeld een verzwaring als je zonnepanelen laat plaatsen. Blijken er geen aanpassingen nodig te zijn, dan hoef je je zonnepanelen alleen maar te registreren via Energieleveren.nl.

Grootverbruikaansluiting

Heeft jouw organisatie een grootverbruikaansluiting en ga je terugleveren op een bestaande installatie, zonder dat er technische aanpassingen (verzwaringen) nodig zijn? Dan moet je het gecontacteerd transportvermogen aan laten passen, waarvoor je dit formulier gebruikt. Let op dat verzwaren voor grootverbruikaansluitingen niet altijd mogelijk is doordat de transportcapaciteit beperkt is.

Lampen lucht

Je aansluiting kan wijzigen als

  • Je gaat verbouwen
  • Je meer energie tegelijkertijd gaat verbruiken
  • Je bijvoorbeeld elektrisch gaat verwarmen
  • Je bijvoorbeeld een warmtepomp laat plaatsen
  • Je minder energie gaat verbruiken
  • Je energie terug gaat leveren

FAQs op Mijnaansluiting.nl

Op Mijnaansluiting.nl zelf vind je óók een hele verzameling antwoorden op veel gestelde vragen, die je helpen bij het aanvragen van een nieuwe aansluiting. Via onderstaande button ga je direct naar deze vragen.

Gerelateerde vragen

Ik heb een nieuwe kleinverbruikaansluiting aangevraagd via Mijnaansluiting.nl, en dan?

Op Mijnaansluiting.nl staat precies vermeld wat je moet doen om je aansluiting aan te vragen of te wijzigen.

Lees meer
Wanneer kan ik elektriciteit verwachten als ik een nieuwe aansluiting heb aangevraagd?

Wij streven ernaar aan om jouw aansluiting binnen de wettelijke aansluittermijn te realiseren. Wanneer je precies via jouw nieuwe aansluiting daadwerkelijk elektriciteit geleverd krijgt, hangt af van de door jou gekozen energieleverancier.

Lees meer
Bekijk alle vragen over aansluitingen