Nieuwe aansluiting

Voor kleinverbruikaansluitingen (tot 40 m3 per uur) is voor nieuwbouwpanden de aansluitplicht vervallen waarover je hier meer leest. Dit geldt niet voor aansluitingen groter dan G25. Gasaansluitingen groter dan G25 brengen vaak specifieke omstandigheden en complexiteit met zich mee. Daarom moeten aanvragen voor zulke aansluitingen in een vroeger stadium worden ingediend dan de minimumtermijn van vier maanden die bij particuliere aansluitingen geldt. Als je dus een grootzakelijke gasaansluiting wenst, is het verstandig om tijdig contact op te nemen met Coteq Netbeheer voor overleg met één van onze projectleiders.

Welke grootte heb je nodig?

Coteq kan de precieze grootte van de aansluiting niet bepalen. Voor een goed advies over de benodigde capaciteit kan een erkend installateur bepalen wat de door jullie benodigde piekbelasting is. Aan de hand daarvan bepalen wij welke meter er geplaatst dient te worden. Vervolgens bespreken wij de bouwkundige voorzieningen en de eventuele levertijden met je. Daarna volgt het offertetraject.

Groen gas invoeden

Overweegt jouw bedrijf groen gas te produceren en in te voeden op het net? Neem dan contact met ons op via groengas@coteq.nl of bel 0546 - 836 666. Eén van onze collega's neemt dan de stappen met je door. Zo gaan we toetsen of ons gasnet voldoende capaciteit heeft om het geproduceerde gas te kunnen opnemen. Ontdek ook meer over de SDE++-subsidieregeling.

Je kunt ook direct een aanvraag doen om te achterhalen of groengas invoeden haalbaar is voor jouw bedrijf. Je ontvangt dan meteen een indicatie van de eenmalige en periodieke kosten.

Meer over groengas

Gasaansluiting

Wist je dat

  • Er in 2021 10,3 miljoen m3 groengas in ons net stroomde.
  • Wij excellent netbeheer voorop hebben staan.
  • Wij óók verantwoordelijk zijn voor je (slimme) meter.

Gasaansluiting verwijderen of wijzigen

Wil je de gasaansluiting laten verwijderen, tijdelijk afsluiten of wijzigen? Neem dan contact met ons op. Denk hierbij ook aan het verplaatsen van de meterkast en je gasaansluiting vanwege een verbouwing. Als je geen gas meer gaat gebruiken en zeker weet dat je de aansluiting niet meer nodig hebt, verwijderen we deze voor je.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik gas verwachten als ik een nieuwe aansluiting heb aangevraagd?

Wij streven ernaar aan om jouw aansluiting binnen 16 weken te realiseren. Wanneer je precies via jouw nieuwe aansluiting daadwerkelijk gas geleverd krijgt, hangt af van de door jou gekozen energieleverancier. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Waarom betaal ik netbeheerkosten?

Je betaalt netbeheerkosten zodat de energieleverancier energie bij jou kan leveren. Lees verder voor meer informatie over netbeheerskosten.

Lees meer
Alle veelgestelde vragen over aansluitingen