Meer energieleveranciers op één aansluiting (MLOEA)

Je hebt als bedrijf de mogelijkheid om meerdere energieleveranciers op één aansluiting te contracteren, waar een aantal voorwaarden voor gelden. Wij zorgen dan voor een extra meetpunt. Je hebt vervolgens een tweede meter (of meerdere meters) achter de bestaande hoofdmeter en aansluiting. Zo kun je gemakkelijker een aansluiting delen en de afgenomen en/of opgewekte energie los van elkaar verrekenen. Heb jij een kleinverbruikaansluiting (kleiner dan of gelijk aan 3x80 ampère)? Bekijk dan hier de informatie die voor jou relevant is. Wat voor aansluiting je ook hebt: een extra meetpunt vraag je aan via Mijnaansluiting.nl.

Ontvang je alleen een rekening van je energieleverancier? Dan heb je een kleinverbruikaansluiting.

Extra meetpunt aanvragen

Start een nieuwe aanvraag en kies voor 'wijzigen aansluiting, toevoegen/verwijderen extra meetpunt'

Mijnaansluiting.nl
Electric car 4381728 1280

Wanneer is dit handig?

Een extra meetpunt kan van bijvoorbeeld pas komen:

  • Als je (openbare) laadpalen aanbiedt bij winkels of bedrijven, om zo het beheer en de administratie volledig te scheiden.
  • Voor leasemaatschappijen met elektrische auto's.
  • Voor zonne-coöperaties die gebruik willen maken van de bestaande aansluiting van een pand waarop de zonnepanelen worden gelegd.
  • Bij een kantoorverzamelgebouw met verschillende huurders; ieder bedrijf kan zo zijn eigen energieleverancier kiezen.

Twee varianten voor een extra meetpunt

Je hebt als grootverbruikklant twee mogelijkheden: een seriële of een parallelle aansluiting.

Seriële aansluiting

De seriële variant biedt je de mogelijkheid om op zelf gekozen plekken extra meetpunten achter de bestaande aansluiting te installeren. Je stemt met ons (je netbeheerder) de meetconfiguratie én eventueel noodzakelijke installatie-aanpassingen af voordat je de werkzaamheden laat uitvoeren. Bekijk verderop de parallelle variant.

Parallelle aansluiting

We plaatsen bij de parallelle aansluiting een extra meetpunt (primair deel meetinrichting), parallel aan het huidige meetpunt. De meetverantwoordelijke sluit hier vervolgens de meter op aan. Goed om te weten: als we deze variant realiseren, dan moet altijd de hele aansluiting tijdelijk buiten bedrijf worden gesteld. Bekijk ook de seriële aansluiting.

Een extra meetpunt aanvragen

Je vraagt een extra meetpunt op je bestaande elektriciteitsaansluiting aan via mijnaansluiting.nl. Start een nieuwe aanvraag en kies voor de optie 'wijzigen aansluiting, toevoegen/verwijderen extra meetpunt'. Voor een gasaansluiting is een extra meetpunt niet mogelijk.

Ga naar Mijnaansluiting.nl

Wat kost het precies?

De kosten voor een aansluiting voor meerdere leveranciers op één (MLOEA) verschillen per aanvraag en zijn onder andere afhankelijk van het aantal allocatiepunten. Je sluit per meetpunt (allocatiepunt) een leveringsovereenkomst met een energieleverancier af. De meterhuur brengen we als netbeheerder per meetpunt in rekening. De aansluit- en transportvergoeding brengen we per aansluiting in rekening. Jouw energieleverancier brengt de totale periodieke vergoedingen bij een aansluiting met een extra meetpunt in rekening aan de klant die zich heeft aangemeld op het hoofd-meetpunt. Het tarief voor MLOEA is als volgt opgebouwd: 1 x PAV 1 x TAVT 1 x TOVT N x meterhuur Waarin N het totaal aantal allocatiepunten is (dus bij 1 PAP + 1 SAP geldt N=2).

Als er werkzaamheden nodig zijn om de bestaande aansluiting aan te passen vanwege de extra meetinstallatie, dan brengen we eenmalige kosten in rekening. Wil je weten hoeveel? Start dan je aanvraag via mijnaansluiting.nl. Je ontvangt in dit geval altijd eerst een offerte. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Op Mijnaansluiting.nl zelf vind je óók een verzameling antwoorden op veel gestelde vragen over een extra meetpunt.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Waarvoor komt een extra meetpunt van pas?

Een extra meetpunt (MLOEA) kan van pas komen voor zowel particulieren als voor bedrijven. Het is een tweede meter (of meerdere meters) achter de bestaande hoofdmeter en aansluiting. Zo kun je meerdere energieleveranciers op één aansluiting nemen, waardoor je bijvoorbeeld het verbruik en/of de teruglevering apart van elkaar kan laten meten en verrekenen via verschillende energieleveranciers. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Wat zijn de voorwaarden voor een extra meetpunt?

Iedere aansluiting is in principe geschikt voor een extra meetpunt (secundair allocatiepunt), maar er gelden wel een aantal voorwaarden. Lees meer welke dit zijn.

Lees meer
Alle gerelateerde veelgestelde vragen