Waarom een gecontracteerd transportvermogen?

Coteq Netbeheer stemt vraag en aanbod van energie goed op elkaar elkaar af, zodat alle gebruikers veilig en betrouwbaar gebruik kunnen maken van hun aansluiting. Als er meer vermogen wordt verbruikt of teruggeleverd dan dat er beschikbaar is, kan dat tot storingen leiden bij jouw aansluiting of die van andere klanten op ons elektriciteitsnet. Om dit te voorkomen spreken we met al onze grootzakelijke klanten af welk vermogen gereserveerd wordt in het elektriciteitsnet. ‘Vermogen’ is in dit geval geen synoniem voor energieverbuik.

Zonnepanelen

Terugleveren van elektriciteit

Ga je zonnepanelen plaatsen op het dak of ergens anders op jullie terrein en ga je elektriciteit terugleveren op het elektriciteitsnet? Dan dien je hiervoor het gecontracteerde transportvermogen te wijzigen. Dit geldt ook als je om een andere reden gaat terugleveren.

Door het vermogen aan te laten passen reserveren wij de benodigde capaciteit op ons elektriciteitsnet en ben je er zeker van dat je ook daadwerkelijk kan terugleveren. Gebruik hiervoor dit formulier. Als je meer gaat terugleveren dan technisch mogelijk is met je huidige aansluiting of het betreft een nieuwe aansluiting, dan vraag je dit aan op Mijnaansluiting.nl.

De aansluit- en transportovereenkomst

De hoogte van het gecontracteerde transportvermogen bepaal je zelf en wordt vastgelegd in de aansluit- en transportovereenkomt (ATO) die je met ons afsluit. Je bepaalt de hoogte op basis van je energiebehoefte. Je kunt je hiervoor laten adviseren door een erkend installateur. Verandert de energiebehoefte of ga je elektriciteit terugleveren omdat je bijvoorbeeld zonnepanelen plaatst? Dan kun je het transportvermogen laten wijzigen. Hiervoor gebruik je het formulier op deze pagina.

Je kunt je huidige gecontracteerde transportvermogens terugvinden op de ATO. In de meeste gevallen hebben jullie één waarde voor gecontracteerde transportvermogen en een gecontracteerd vermogen-teruglevering met een waarde van 0. Als op je ATO maar één waarde staat opgenomen, heb je ook een gecontracteerd vermogen-teruglevering van 0.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Waarom bestaat mijn gecontracteerd transportvermogen uit twee waardes?

Je gecontracteerde transportvermogen wordt uitgedrukt in kW (kilowatt) en bestaat uit twee waardes, te weten verbruik en teruglevering. Meer weten over je gecontracteerde transportvermogen? Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Wat is gecontracteerd transportvermogen?

Het gecontracteerd transportvermogen is het vermogen dat we voor grootzakelijke klanten reserveren. Lees verder voor meer informatie over gecontracteerd transportvermogen.

Lees meer
Alle vragen over je elektriciteitsaansluiting