Energie opwekken

Waarom valt de omvormer van mijn zonnepanelen uit?

Heb jij zonnepanelen en heeft de omvormer zichzelf uitgeschakeld? Dan is er misschien een storing of zijn er spanningsproblemen. Lees verder hoe dit komt of wat je zelf kunt doen.

Lees meer
Waarom schakelt de omvormer voor mijn zonnepanelen uit terwijl de zon schijnt?

Waarom schakelt de omvormer van mijn zonnepanelen uit terwijl de zon schijnt? Dan is er misschien een storing of zijn er spanningsproblemen. Lees verder hoe dit komt of wat je zelf kunt doen.

Lees meer
Hoe kan ik voorkomen dat de omvormer van mijn zonnepanelen uitvalt?

Op zonnige dagen is het belangrijk om juist dan stroom te verbruiken. Lees verder wat jij kunt doen om te voorkomen dat de omvormer uitvalt.

Lees meer
Hoe lees ik de meterstanden af van mijn slimme meter, incl. wat ik teruglever?

In de handleiding staat hoe je de standen voor verbruik en/of opwek van elektriciteit (in kilowattuur) of gas (in kubieke meters) kunt aflezen. Ontdek meer.

Lees meer
Waarom bestaat mijn gecontracteerd transportvermogen uit twee waardes?

Je gecontracteerde transportvermogen wordt uitgedrukt in kW (kilowatt) en bestaat uit twee waardes, te weten verbruik en teruglevering. Meer weten over je gecontracteerde transportvermogen? Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Wat is gecontracteerd transportvermogen?

Het gecontracteerd transportvermogen is het vermogen dat we voor grootzakelijke klanten reserveren. Lees verder voor meer informatie over gecontracteerd transportvermogen.

Lees meer
Hoe moet ik zonnepanelen of een andere opwekinstallatie registreren?

Het registreren van zonnepanelen of bijvoorbeeld windturbines regel je in de meeste gevallen via energieleveren.nl. Ontdek meer over hoe dit werkt.

Lees meer
Waarom moet ik als particulier zonnepanelen aanmelden bij Energieleveren.nl?

Het registreren van bijvoorbeeld zonnepanelen of windturbines is voor iedereen verplicht en dat doe je als particulier altijd via energieleveren.nl. Ontdek waarom dit zo is.

Lees meer
Waarom moet ik als bedrijf een opwekinstallatie zoals zonnepanelen registreren?

Het registreren van bijvoorbeeld zonnepanelen of windturbines is voor iedereen verplicht. Ontdek waarom dit precies is.

Lees meer
Wat is een zuivere terugleveraansluiting (ZTL)?

Een zuivere terugleveraansluiting is bedoeld voor het terugleveren van duurzaam opgewekte elektriciteit op het openbare elektriciteitsnet vanuit een gezamenlijke opwekinstallatie. Lees verder voor meer informatie over een zuivere terugleveraansluiting.

Lees meer
Hoe moeten zonnepanelen aangesloten worden?

De kabels van de zonnepanelen moet volgens de voorschriften (NEN1010) worden aangesloten in de meterkast. Om te voorkomen dat bij een kortsluiting alle stroom in het huis uitvalt, moet de zekering voor de zonnepanelen kleiner zijn dan die van de hoofdzekering van de netbeheerder (Coteq). Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Welke omvormer heb ik nodig voor zonnepanelen?

De grootte van de omvormer wordt bepaald door het vermogen van de zonnepanelen, uitgedrukt in watt piek. Vaak wordt ervoor gekozen om een omvormer te gebruiken die minder vermogen heeft dan de zonnepanelen. Lees verder voor meer inzicht in omvormers voor zonnepanelen.

Lees meer
Welke aansluiting heb ik nodig als ik duurzame energie opwek en teruglever?

Als je elektriciteit gaat terugleveren, dan mag je met een bestaande éénfase-aansluiting een installatie tot 5,5kVA (25A) aansluiten. Dit houdt in dat je een éénfase omvormer tot 5,5 kVA kunt aansluiten op de meterkast. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer