Energie terugleveren

Wat is een zuivere terugleveraansluiting (ZTL)?

Een zuivere terugleveraansluiting is bedoeld voor het terugleveren van duurzaam opgewekte elektriciteit op het openbare elektriciteitsnet vanuit een gezamenlijke opwekinstallatie. Lees verder voor meer informatie over een zuivere terugleveraansluiting.

Lees meer
Welke aansluiting heb ik nodig als ik duurzame energie opwek en teruglever?

Als je elektriciteit gaat terugleveren, dan mag je met een bestaande éénfase-aansluiting een installatie tot 5,5kVA (25A) aansluiten. Dit houdt in dat je een éénfase omvormer tot 5,5 kVA kunt aansluiten op de meterkast. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Wat is groengas?

Groengas is een duurzaam alternatief voor aardgas. Producenten maken hierbij gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Lees verder voor meer informatie over groengas.

Lees meer
Wat houdt de SDE++-regeling van de overheid in?

De SDE++-subsidieregeling is een regeling voor bedrijven en non-profitorganisaties die grootschalig duurzame (hernieuwbare) energie willen produceren of CO2-verminderende technieken gaan toepassen. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Hoe kan ik een groengasaansluiting aanvragen?

Als je overweegt groengas te gaan produceren en terug te leveren, heb je een groengasaansluiting nodig. Wat moet je daarvoor doen? Voor verdere instructies over het aanvraagproces van je groengasaansluiting, lees verder.

Lees meer