Gasaansluiting

Welke soorten gasaansluitingen bestaan er?

We kennen in Nederland verschillende typen gasaansluitingen, variërend van G4 tot en met G25- en grootverbruikaansluitingen. Lees verder voor meer informatie over gasaansluitingen.

Lees meer
Waarom wordt de gasaansluiting volledig verwijderd?

Onderzoeksinstituut Kiwa Technology heeft onderzoek gedaan hoe een woning veilig aardgasloos wordt gemaakt wanneer de aardgasaansluiting permanent niet meer wordt gebruikt. Kiwa concludeert dat het volledig verwijderen van de aardgasaansluiting een veilige permanente oplossing is.

Lees meer
Waar kan ik een verwijdering voor een gasaansluiting aanvragen?

Je kunt een verwijdering van je gasaansluiting aanvragen via www.mijnaansluiting.nl.

Lees meer
Wie mag de gasaansluiting verwijderen?

Vanwege de risico’s die dit met zich meebrengt en de voorschriften die hiervoor gelden mag dit uitsluitend uitgevoerd worden door de netbeheerder of de door de netbeheerder aangewezen aannemers. Lees verder voor meer informatie over de verwijdering van je gasaansluiting.

Lees meer
Ik heb een nieuwe kleinverbruikaansluiting aangevraagd via Mijnaansluiting.nl, en dan?

Op Mijnaansluiting.nl staat precies vermeld wat je moet doen om je aansluiting aan te vragen of te wijzigen. Lees verder voor meer informatie over je aansluiting.

Lees meer
Wanneer kan ik gas verwachten als ik een nieuwe aansluiting heb aangevraagd?

Wij streven ernaar aan om jouw aansluiting binnen 16 weken te realiseren. Wanneer je precies via jouw nieuwe aansluiting daadwerkelijk gas geleverd krijgt, hangt af van de door jou gekozen energieleverancier. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Wat is groengas?

Groengas is een duurzaam alternatief voor aardgas. Producenten maken hierbij gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Lees verder voor meer informatie over groengas.

Lees meer
Wat houdt de SDE++-regeling van de overheid in?

De SDE++-subsidieregeling is een regeling voor bedrijven en non-profitorganisaties die grootschalig duurzame (hernieuwbare) energie willen produceren of CO2-verminderende technieken gaan toepassen. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Hoe kan ik een groengasaansluiting aanvragen?

Als je overweegt groengas te gaan produceren en terug te leveren, heb je een groengasaansluiting nodig. Wat moet je daarvoor doen? Voor verdere instructies over het aanvraagproces van je groengasaansluiting, lees verder.

Lees meer