Ja, je kunt als grootverbruikklant in Almelo of Oldenzaal nog een aanvraag doen om je stroomaansluiting te verzwaren ondanks de afgekondigde congestie. Je krijgt het vermogen dan niet toegekend, maar komt dan op een interesselijst te staan. Wij informeren je zodra er wél ruimte is op ons net. Intussen voeren wij samen met Enexis onderzoek uit naar congestiemanagement voor Almelo en Oldenzaal.

Aanvraag doen in congestiegebied

Dat doe je via Mijnaansluiting.nl

Je aanvraag om het vermogen van je aansluiting te vergroten doe je via Mijnaansluiting.nl. Aangezien er nu in Almelo en Oldenzaal transportschaarste is afgekondigd voor het afnemen van energie, kom je op een interesselijst te staan. Wij kunnen momenteel dus niet het vermogen van jouw stroomaansluiting vergroten. Zodra er weer capaciteit beschikbaar komt dan geldt de volgorde van de interesselijst bij toekenning.

Wel indienen, ondanks congestie!

Ondanks de afgekondigde congestie, vragen we je om de aanvraag wel in te dienen. Zo kunnen we rekening houden met jouw behoefte in onze plannen en ben je verzekerd van een plek op onze interesselijst. Lees meer over transportschaarste in ons verzorgingsgebied en wat de gevolgen zijn voor jou als klant.

Alles over congestie

Onderzoek naar congestiemanagement

Samen met Enexis voeren we intussen onderzoek uit naar congestiemanagement voor de stations Almelo Urenco, Almelo Mosterdpot en Oldenzaal. Begin 2024 verwachten we de eerste resultaten. We stemmen met congestiemanagement de vraag en het aanbod van elektriciteit met elkaar af. Zo halen we het maximale uit het elektriciteitsnet totdat netuitbreiding gerealiseerd is.

Lees ook meer in het nieuwsbericht van 17 augustus 2023 over de stations Almelo Mosterdpot en Oldenzaal, en van 19 juni 2023 over het station Almelo Urenco.

Meer gerelateerde veelgestelde vragen