Ja, je kunt als grootverbruikklant in ons verzorgingsgebied (Almelo, Goor en Oldenzaal) een verzoek indienen om je gecontracteerd transportvermogen te verhogen ondanks de afgekondigde congestie. Je krijgt de verhoging van je gecontracteerd transportvermogen dan niet toegekend, maar je komt dan op een interesselijst te staan. Zodra er wél ruimte is op ons net informeren wij jou. Intussen voeren wij samen met Enexis en TenneT onderzoek uit naar congestiemanagement.

Aanvraag doen in congestiegebied

Geef het aan ons door

Je verzoek voor een verhoging van je gecontracteerd transportvermogen geef je aan ons door via het formulier Gecontracteerd transportvermogen wijzigen. Aangezien er nu in Almelo, Goor en Oldenzaal transportschaarste is afgekondigd voor het afnemen van energie, kom je op een interesselijst te staan. Wij kunnen momenteel dus niet het transportvermogen van jouw stroomaansluiting verhogen. Zodra er weer capaciteit beschikbaar komt dan geldt de volgorde van de interesselijst bij toekenning.

Wel indienen, ondanks congestie!

Ondanks de afgekondigde congestie, vragen we je om je verzoek wel aan ons door te geven. Zo kunnen we rekening houden met jouw behoefte in onze plannen en ben je verzekerd van een plek op onze interesselijst. Lees meer over transportschaarste in ons verzorgingsgebied en wat de gevolgen zijn voor jou als klant.

Alles over congestie

Onderzoek naar congestiemanagement

Samen met Enexis en TenneT voeren we intussen onderzoek uit naar congestiemanagement voor de stations Almelo Urenco, Almelo Mosterdpot, Goor en Oldenzaal. Begin 2024 verwachten we de eerste resultaten. We stemmen met congestiemanagement de vraag en het aanbod van elektriciteit met elkaar af. Zo halen we het maximale uit het elektriciteitsnet totdat netuitbreiding gerealiseerd is.

Lees ook meer in het nieuwsbericht van 17 augustus 2023 over de stations Almelo Mosterdpot en Oldenzaal, van 19 juni 2023 over het station Almelo Urenco en van 20 december 2023 over heel Overijssel.

Meer gerelateerde veelgestelde vragen