Ja, je kunt als grootverbruikklant in Almelo, Goor of Oldenzaal nog wel een nieuwe aansluiting aanvragen ondanks de afgekondigde congestie. Je komt dan op een interesselijst te staan. Wij informeren je zodra er wél ruimte is op ons net. Intussen voeren wij samen met Enexis en TenneT onderzoek uit naar congestiemanagement.

Aanvraag doen in congestiegebied

Dat doe je via Mijnaansluiting.nl

Je nieuwe aansluiting vraag je aan via Mijnaansluiting.nl. Aangezien er nu in heel Overijssel transportschaarste is afgekondigd voor het afnemen van energie, kom je op een interesselijst te staan. Zodra er weer capaciteit beschikbaar komt dan geldt de volgorde van de interesselijst bij toekenning. Het is daarnaast mogelijk om een aansluiting te krijgen waarbij je geen transportvermogen ontvangt. Vanaf het moment dat de congestie opgelost is of er extra capaciteit vrijgemaakt wordt zou je er snel gebruik van kunnen maken .

Wel indienen, ondanks congestie!

Ondanks de afgekondigde congestie, vragen we je om de aanvraag wel in te dienen. Zo kunnen we rekening houden met jouw behoefte in onze plannen en ben je verzekerd van een plek op onze interesselijst. Lees meer over transportschaarste in ons verzorgingsgebied en wat de gevolgen zijn voor jou als klant.

Alles over congestie

Onderzoek naar congestiemanagement

Samen met Enexis en TenneT voeren we intussen onderzoek uit naar congestiemanagement voor de stations Almelo Urenco, Almelo Mosterdpot, Goor en Oldenzaal. Begin 2024 verwachten we de eerste resultaten. We stemmen met congestiemanagement de vraag en het aanbod van elektriciteit met elkaar af. Zo halen we het maximale uit het elektriciteitsnet totdat netuitbreiding gerealiseerd is.

Lees ook meer in het nieuwsbericht van 17 augustus 2023 over de stations Almelo Mosterdpot en Oldenzaal, van 19 juni 2023 over het station Almelo Urenco en van 20 december 2023 over heel Overijssel.

Meer gerelateerde veelgestelde vragen