Groengas opwekken en terugleveren

Bedrijven kunnen groengas gaan opwekken en terugleveren. De biogas die ontstaat uit vergisting is niet meteen bruikbaar voor woningen en dus niet geschikt om zo terug te leveren aan het net. De overheid stimuleert het opwekken van groene energie (zoals biogas) en stelt daar de SDE++-regeling voor beschikbaar. Ontdek meer over de SDE++-stimuleringsregeling.

COX 2176

Groengas is een duurzaam alternatief voor aardgas. Hierbij maken producenten gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Groen gas is CO2-neutraal en bestaat uit biogas.

Wat is groengas?

Van plan om groengas te produceren?

Als je van plan bent om groengas te produceren en terug te leveren, doe dan een vrijblijvende aanvraag om de haalbaarheid in kaart te brengen. Is het mogelijk voor jouw bedrijf? Zo ja, wat zijn dan de mogelijkheden? Na het invullen van het formulier neemt een van onze groengasadviseurs binnen twee weken contact met je op. In de quickscan die je ontvangt vind je een indicatie van de eenmalige en periodieke kosten.

Laat haalbaarheid checken

Gerelateerde veelgestelde vragen

Wat is groengas?

Groengas is een duurzaam alternatief voor aardgas. Producenten maken hierbij gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Lees verder voor meer informatie over groengas.

Lees meer
Wie is mijn netbeheerder, is Coteq mijn netbeheerder?

Je kunt op www.mijnaansluiting.nl de postcodecheck doen, zo zie je direct wie de netbeheerder is voor gas en/of elektriciteit.

Lees meer
Wat houdt de SDE++-regeling van de overheid in?

De SDE++-subsidieregeling is een regeling voor bedrijven en non-profitorganisaties die grootschalig duurzame (hernieuwbare) energie willen produceren of CO2-verminderende technieken gaan toepassen. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Alle veelgestelde vragen