De slimme meter aangeboden

Wij hebben eerder aan al onze klanten kosteloos een slimme meter aangeboden. We hebben dat wijk voor wijk gedaan. Een aantal mensen hebben nog geen slimme meter om uiteenlopende redenen. Daar waar het kan, krijg je vanzelf bericht van ons om alsnog een slimme meter te laten plaatsen.

Zelf een slimme meter aanvragen

Als je op eigen initiatief een slimme meter aanvraagt, kunnen er wel kosten aan verbonden zijn. Hetzelfde geldt voor situaties waarin je na het weigeren van de meter, de meter later wilt laten installeren. Dat zien wij als prioriteitsplaatsing. De kosten voor een prioriteitsplaatsing bedragen eenmalig € 72,60 (incl. btw) voor een elektriciteits- en gasmeter samen en € 67,76 (incl. btw) voor alleen een elektriciteitsmeter. Heb je zonnepanelen en zijn deze geregistreerd via energieleveren.nl, dan is de prioriteitsplaatsing gratis. Heb je een vraag of wil je meer weten? Neem dan gerust even contact met ons op.

Slimme meter aanvragen

WVW8984 1

Voordelen

  • Zelf geen meterstanden meer doorgeven
  • Een nauwkeurige energienota
  • Verbruiks- en kostenoverzichten geven inzicht in je energieverbruik
  • Energie besparen begint met inzicht
Lees meer

Goed voor het milieu

Als mensen zuiniger met energie omgaan doordat zij meer inzicht hebben in hun verbruik, is dat goed voor het milieu. Als alle huishoudens straks slimme meters hebben, kunnen wij vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen. Dat leidt tot minder verspilling en efficiëntere productie, wat goed is voor het milieu. Als vraag en aanbod beter op elkaar kunnen worden afgestemd, zijn de onvoorspelbare hoeveelheden wind- en zonne-energie gemakkelijker in te zetten. Er is daardoor meer ruimte voor schone energie. De slimme meter zelf verbruikt iets meer elektriciteit dan de traditionele meter. Als je traditionele meter vervangen wordt door een slimme meter, dan neemt de monteur de traditionele meter mee waarna deze op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt.

Veelgestelde vragen

Wat is een slimme meter?

Met een slimme meter kunnen we de vraag naar en het aanbod van energie beter monitoren. Lees verder wat het jou precies oplevert.

Lees meer
Hoe zit het met mijn privacy met de slimme meter?

Op het gebied van wet- en regelgeving rondom Privacy & Security heeft Nederland een voortrekkersrol in Europa. Lees verder voor meer informatie over hoe jouw privacy beschermd wordt bij het gebruik van slimme meters.

Lees meer
Ik wil geen slimme meter (meer), wat moet ik doen?

Bekijk de verschillende mogelijkheden die voor jou van toepassing zijn als je geen slimme meter meer wilt.

Lees meer
Als ik in een huis kom waar de vorige bewoner de slimme meter heeft geweigerd, wat dan?

Als je als nieuwe bewoner een slimme meter wilt, kun je deze aanvragen en wordt een vergoeding gevraagd voor een prioriteitsaanvraag (€72,60 incl. btw voor beide meters), tenzij we hem actief bij je aanbieden om andere redenen.

Lees meer
Hoe lees ik de meterstanden af van mijn slimme meter, incl. wat ik teruglever?

In de handleiding staat hoe je de standen voor verbruik en/of opwek van elektriciteit (in kilowattuur) of gas (in kubieke meters) kunt aflezen. Ontdek meer.

Lees meer
Meer FAQs over de slimme meter