Handleidingen slimme meters Coteq

Hieronder vind je de handleidingen voor de verschillende typen meters. Met behulp van de afbeeldingen en merknaam zie je welk type slimme meter(s) in je meterkast is (zijn) geïnstalleerd. In de handleidingen vind je een omschrijving van de belangrijkste functies van de meter en een uitleg van de symbolen en de knoppen.

Handleidingen slimme elektriciteitsmeters

Handleidingen slimme gasmeters

slot-security

Wist je dat

Meterstanden

De slimme energiemeters geven de meterstanden op afstand door aan je energieleverancier. Met de meetdata uit de meters stelt de energieleverancier je energieverbruik vast en wordt de jaarnota opgemaakt. Coteq Netbeheer geeft meterstanden zonder jouw toestemming nooit aan derden door. Lees ook meer over privacy.

Bekijk FAQs over privacy

Aansluiten randapparatuur

Door apparatuur (tablet of mobiele telefoon) en/of software (computerprogramma) aan je slimme meter te verbinden, krijg je nog meer inzicht in je energieverbruik. Je verbindt randapparatuur via de P1-poort van je slimme meter. Kijk op Energieverbruiksmanagers van Milieucentraal.nl voor meer informatie.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Hoe lees ik de meterstanden af van mijn slimme meter, incl. wat ik teruglever?

In de handleiding staat hoe je de standen voor verbruik en/of opwek van elektriciteit (in kilowattuur) of gas (in kubieke meters) kunt aflezen. Ontdek meer.

Lees meer
Waarom zie ik geen meterstanden of verbruiksgegevens in de verbruiksmanager of app?

Door een uitleesstoring zijn de meterstanden van de slimme meter op dit moment niet beschikbaar op de app of verbruiksmanager van je energieleverancier. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Hoe weet ik of mijn energieverbruik correct gemeten wordt?

Je slimme meter meet je totale energieverbruik correct. Alleen worden je meterstanden op dit moment door de storing niet doorgegeven in de app en/of de verbruiksmanager.

Lees meer
Bekijk alle veelgestelde vragen