Gasaansluiting verwijderen of wijzigen

Wil je jouw gasaansluiting tijdelijk afsluiten of wijzigen? Dat regel je allemaal via Mijnaansluiting.nl. Denk hierbij ook aan het verplaatsen van de meterkast en je gasaansluiting vanwege een verbouwing. Als je geen gas meer gaat gebruiken in je woning of bedrijfspand en zeker weet dat je de aansluiting niet meer nodig hebt, verwijderen we deze voor je. Ook daarvoor moet je een aanvraag indienen via Mijnaansluiting.nl en selecteer je 'Verwijderen van de aansluiting'.

Gasaansluiting

Wist je dat

  • Er in 2021 10,3 miljoen m3 groengas in ons net stroomde.
  • Steeds meer mensen in ons verzorgingsgebied gasloos wonen.
  • Wij ervoor zorgen dat jij 24/7 op gas en stroom kunt rekenen.
  • Wij verantwoordelijk zijn voor je energiemeter.

Geen nieuwe gasaansluitingen meer

Aangezien aardgasvrije nieuwbouw de norm wordt, mogen wij geen nieuwe gasaansluitingen verzorgen. De aansluitplicht voor kleinverbruikaansluitingen is voor nieuwbouwpanden vervallen. Alleen als daar zwaarwegende redenen voor zijn mag het college van burgemeester en wethouders van gemeentes bepalen dat er voor een bepaald gebied een uitzondering wordt gemaakt en er wél een gasaansluiting mag komen. Voor bestaande bouw kunnen we een nieuwe aansluiting maken, tenzij de gemeente het gebied heeft aangewezen als een plek waar de aansluitplicht vervalt. Lees meer over het vervallen van de aansluitplicht. Zorg in elk geval dat je de aanvraag minimaal 4 maanden voordat je gas nodig hebt indient.

Veelgestelde vragen

Ik heb een nieuwe kleinverbruikaansluiting aangevraagd via Mijnaansluiting.nl, en dan?

Op Mijnaansluiting.nl staat precies vermeld wat je moet doen om je aansluiting aan te vragen of te wijzigen. Lees verder voor meer informatie over je aansluiting.

Lees meer
Wanneer kan ik gas verwachten als ik een nieuwe aansluiting heb aangevraagd?

Wij streven ernaar aan om jouw aansluiting binnen 16 weken te realiseren. Wanneer je precies via jouw nieuwe aansluiting daadwerkelijk gas geleverd krijgt, hangt af van de door jou gekozen energieleverancier. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Waar kan ik een verwijdering voor een gasaansluiting aanvragen?

Je kunt een verwijdering van je gasaansluiting aanvragen via www.mijnaansluiting.nl.

Lees meer
Alle veelgestelde vragen over aansluitingen