Meerdere energieleveranciers op een aansluiting (MLOEA)

Je hebt thuis of je voor je bedrijf de mogelijkheid om meerdere energieleveranciers op één aansluiting te contracteren. Wij zorgen dan voor een extra meetpunt. Je hebt vervolgens een tweede meter (of meerdere meters) achter de bestaande hoofdmeter en aansluiting. Zo kun je voor de ene meter een andere leverancier kiezen dan voor de andere. Denk aan een andere leverancier voor de laadpaal van je elektrische auto dan voor je stroomvoorziening. Heb jij een grootverbruikaansluiting (groter dan 3x80 ampère)? Bekijk dan hier de informatie die voor jou relevant is. Een extra meetpunt vraag je in alle gevallen aan via Mijnaansluiting.nl.

Ontvang je een rekening van zowel je energieleverancier als van ons (je netbeheerder) voor energie? Dan heb je een grootverbruikaansluiting.

Extra meetpunt aanvragen

Start een nieuwe aanvraag en kies voor 'wijzigen aansluiting, toevoegen/verwijderen extra meetpunt'

Mijnaansluiting.nl
Electric car 4381728 1280

Wanneer is dit handig?

Een extra meetpunt kan van pas komen als:

  • Je voor de ene meter een andere leverancier wilt kiezen dan de andere.
  • Je gemakkelijk een aansluiting wilt delen en apart verrekenen (bijvoorbeeld met een energiecollectief).
  • Je een laadpaal van een andere partij op je eigen terrein hebt staan.
  • Je een pand of bedrijventterrein met een ander deelt.

Hoe leggen we een extra meetpunt aan?

Voor een extra meetpunt plaatsen we de extra meter op een apart meterbord en verbinden we deze met de hoofdmeter. De capaciteit van de aansluiting verandert hierdoor niet. Soms is het nodig om de capaciteit te veranderen, bijvoorbeeld bij een energiecollectief waarvoor je een zuivere terugleveraansluiting nodig hebt.

Hoe ziet een MLOEA eruit?

Bekijk hieronder de schematische weergave van een extra meetpunt voor een kleinverbruikaansluiting (kleiner dan of gelijk aan 3x80 ampère). Heb jij een grootverbruikaansluiting (groter dan 3x80 ampère)? Bekijk dan hier de informatie die voor jou als grooverbruikklant relevant is.

Extra meetpunt
Extra meetpunt

Een extra meetpunt aanvragen

De aanvraag van een extra meetpunt op je bestaande elektriciteitsaansluiting doe je op mijnaansluiting.nl. Start een nieuwe aanvraag en kies voor de optie 'wijzigen aansluiting, toevoegen/verwijderen extra meetpunt'. De extra meter komt op een apart meterbord en wordt verbonden met de hoofd-elektriciteitsmeter. Door een extra meetpunt blijft de capaciteit van de aansluiting hetzelfde. Voor een gasaansluiting is dit niet mogelijk.

Wat kost het precies?

De kosten voor een aansluiting voor meerdere leveranciers op één (MLOEA) verschillen per aanvraag en zijn onder andere afhankelijk van het aantal allocatiepunten. Je sluit per meetpunt (allocatiepunt) een leveringsovereenkomst met een energieleverancier af. De meterhuur brengen we als netbeheerder per meetpunt in rekening. De aansluit- en transportvergoeding brengen we per aansluiting in rekening. Jouw energieleverancier brengt de totale periodieke vergoedingen bij een aansluiting met een extra meetpunt in rekening aan de klant die zich heeft aangemeld op het hoofd-meetpunt. Het tarief voor MLOEA is als volgt opgebouwd: 1 x PAV 1 x TAVT 1 x TOVT N x meterhuur Waarin N het totaal aantal allocatiepunten is (dus bij 1 PAP + 1 SAP geldt N=2).

Als er werkzaamheden nodig zijn om de bestaande aansluiting aan te passen vanwege de extra meetinstallatie, dan brengen we eenmalige kosten in rekening. Wil je weten hoeveel? Start dan je aanvraag via mijnaansluiting.nl. Je ontvangt in dit geval altijd eerst een offerte. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Op Mijnaansluiting.nl zelf vind je óók een verzameling antwoorden op veel gestelde vragen over een extra meetpunt.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Waarvoor komt een extra meetpunt van pas?

Een extra meetpunt (MLOEA) kan van pas komen voor zowel particulieren als voor bedrijven. Het is een tweede meter (of meerdere meters) achter de bestaande hoofdmeter en aansluiting. Zo kun je meerdere energieleveranciers op één aansluiting nemen, waardoor je bijvoorbeeld het verbruik en/of de teruglevering apart van elkaar kan laten meten en verrekenen via verschillende energieleveranciers. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Wat zijn de voorwaarden voor een extra meetpunt?

Iedere aansluiting is in principe geschikt voor een extra meetpunt (secundair allocatiepunt), maar er gelden wel een aantal voorwaarden. Lees meer welke dit zijn.

Lees meer
Alle gerelateerde veelgestelde vragen