Wat kun je doen als je geen slimme meter (meer) wilt?

Coteq heeft al haar klanten kosteloos slimme meters aangeboden. Als je de slimme meter echt niet wilde, kon je deze weigeren. Als je de slimme meter hebt geweigerd, heb je je huidige energiemeters behouden. Coteq controleert periodiek of energiemeters nog aan de strenge kwaliteitseisen voldoen. Mochten je meters moeten worden vervangen, dan doen wij dit door een conventionele digitale meter die niet op afstand is uit te lezen. Coteq plaatst geen traditionele meters met draaischijf (ferrarismeters) meer.

Je kunt er ook voor kiezen WEL een slimme meter te laten plaatsen, maar deze ‘administratief uit’ te laten zetten. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Je krijgt dan wel een slimme meter, maar Coteq mag je meterstanden niet periodiek op afstand uitlezen en de meterstanden niet doorsturen naar je energieleverancier.

Wil je de slimme meter weigeren? Vul dan het online formulier Slimme meter weigeren in. Wil je de slimme meters ‘administratief uit’ laten zetten? Vul dan het online formulier Slimme meter administratief uit in.

Als er in je huis al een slimme meter is geplaatst, maar je wilt geen slimme meter, dan kun je er voor kiezen de meters administratief uit te laten zetten. Als de slimme meter eenmaal is geplaatst wordt deze niet meer verwijderd.