Als je als bedrijf duurzame energie gaat opwekken, is de kans groot dat je daar de SDE++-subsidie voor in gaat zetten. Gaat het om een installatie in ons verzorgingsgebied? Dan heb je een transportindicatie van ons nodig om in aanmerking te kunnen komen voor de subsidie. De SDE++-subsidieronde is open van 28 juni tot en met 6 oktober. Je kunt de transportindicatie dus nu bij ons aanvragen.

Gecontracteerd terugleververmogen projecten > 1MWp

Er is krapte op het elektriciteitsnet. Om toch meer projecten aan te kunnen sluiten, geldt er een extra eis vanaf de aanvraagronde 2022 voor zon-PV projecten groter dan 1 MWp. Je mag voor deze projecten een aanvullend gecontracteerd terugleververmogen voor de zon-PV-installatie hebben van maximaal 50% van het piekvermogen van de zonnepanelen.

Bij zon-PV is het elektriciteitsaanbod en daarmee de ‘claim’ op de beschikbare transportcapaciteit wisselend. Hierdoor blijft de geclaimde netcapaciteit voor een groot deel van de tijd onbenut. Door deze nieuwe eis kunnen bij dezelfde netcapaciteit meer projecten gerealiseerd worden. Daardoor kan er netto meer hernieuwbare elektriciteit het elektriciteitsnet op.

Hoe bepaalt de netbeheerder een transportindicatie?

De netbeheerder geeft een transportindicatie af, tenzij de aanvraag is gedaan in een gebied waar de netbeheerder een formele vooraankondiging van congestie heeft gedaan bij de ACM. Ook moet daar het onderzoek naar congestiemanagement door de netbeheerder zijn afgerond. Voor de gemeente Almelo betekent dat er geen transportindicaties worden verstrekt, omdat in die gemeente sprake is van congestie.

Zo snel mogelijk

Wij raden je aan om deze indicatie zo snel mogelijk aan te vragen, zodat je het tijdig aan de subsidieaanvraag toe kunt voegen. Je ontvangt binnen 10 werkdagen na ontvangst van de aanvraag een transportindicatie.

Vraag nu een transportindicatie aan