Storing? Bel 0800-9009
Hier vind je alle vragen over jouw gas- of elektriciteitsaansluiting, je energiemeter en alles wat daarmee samenhangt.
Heb je gezocht en staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met één van onze collega's.
Op Mijnaansluiting.nl staat precies vermeld wat je moet doen om je aansluiting aan te vragen of te wijzigen. Lees verder voor meer informatie over je aansluiting.
Lees meerAls je overweegt groengas te gaan produceren en terug te leveren, heb je een groengasaansluiting nodig. Wat moet je daarvoor doen? Voor verdere instructies over het aanvraagproces van je groengasaansluiting, lees verder.
Lees meerHet verwijderen van je gas- of elektriceitsaansluiting regel je zelf via Mijnaansluiting.nl. Op deze website doe je een aanvraag, die wij vervolgens in behandeling nemen. Wij regelen als netbeheerder dat je aansluiting verwijderd wordt. Lees meer.
Lees meerHet verwijderen van een gasaansluiting brengt kosten met zich mee als je een specifiek moment hebt waarop deze verwijderd moet worden. Als wij van die datum mogen afwijken, dan brengt het verwijderen geen kosten met zich mee. Lees meer hoe je dit in mijnaansluiting.nl aangeeft.
Lees meerWij streven ernaar aan om jouw aansluiting binnen 16 weken te realiseren. Wanneer je precies via jouw nieuwe aansluiting daadwerkelijk gas geleverd krijgt, hangt af van de door jou gekozen energieleverancier. Lees verder voor meer informatie.
Lees meerWij streven ernaar aan om jouw aansluiting binnen de wettelijke aansluittermijn te realiseren. Wanneer je precies via jouw nieuwe aansluiting daadwerkelijk elektriciteit geleverd krijgt, hangt af van de door jou gekozen energieleverancier. Lees verder voor meer informatie.
Lees meerEen meer-leveranciers-op-één-aansluiting (MLOEA) kan op verschillende manieren worden aangesloten, afhankelijk van de capaciteit van je aansluiting. Lees meer over de verschillende opties.
Lees meerJe vraagt een extra meetpunt (secundair allocatiepunt) of een meer-leveranciers-op-één-aansluiting aan via Mijnaansluiting.nl. Lees verder voor meer informatie.
Lees meerJe vindt de capaciteit van je hoofdzekering terug op de jaarrekening van je energieleverancier. Lees verder voor meer informatie over je hoofdzekering.
Lees meerDe aansluitwaarde van je elektriciteitsaansluiting staat vermeld op de rekening van je energieleverancier. Lees verder voor meer informatie over de aansluitwaarde van je elektriciteitsaansluiting.
We kennen in Nederland 1-fase- en 3-fasen-elektriciteitsaansluitingen. Wat betekent dat precies? Welke soorten zijn er allemaal? Lees verder voor meer informatie over stroomaansluitingen.
Lees meerWe kennen in Nederland verschillende typen gasaansluitingen, variërend van G4 tot en met G25- en grootverbruikaansluitingen. Lees verder voor meer informatie over gasaansluitingen.
Lees meerHet gecontracteerd transportvermogen is het vermogen dat we voor grootzakelijke klanten reserveren. Lees verder voor meer informatie over gecontracteerd transportvermogen.
Lees meerEen seriële aansluiting is voor een grootverbuikklant een manier om extra meetpunten achter je bestaande hoofdmeter en aansluiting te hebben. Ontdek meer.
Lees meerEen parallelle aansluiting is voor een grootverbuikklant een manier om extra meetpunten achter je bestaande hoofdmeter en aansluiting te hebben. Ontdek meer.
Lees meerIedere aansluiting is in principe geschikt voor een extra meetpunt (secundair allocatiepunt), maar er gelden wel een aantal voorwaarden. Lees meer welke dit zijn.
Lees meerEen extra meetpunt (MLOEA) kan van pas komen voor zowel particulieren als voor bedrijven. Het is een tweede meter (of meerdere meters) achter de bestaande hoofdmeter en aansluiting. Zo kun je meerdere energieleveranciers op één aansluiting nemen, waardoor je bijvoorbeeld het verbruik en/of de teruglevering apart van elkaar kan laten meten en verrekenen via verschillende energieleveranciers. Lees verder voor meer informatie.
Lees meerJe kunt een verwijdering van je gasaansluiting aanvragen via www.mijnaansluiting.nl.
Lees meerVanwege de risico’s die dit met zich meebrengt en de voorschriften die hiervoor gelden mag dit uitsluitend uitgevoerd worden door de netbeheerder of de door de netbeheerder aangewezen aannemers. Lees verder voor meer informatie over de verwijdering van je gasaansluiting.
Lees meerOnderzoeksinstituut Kiwa Technology heeft onderzoek gedaan hoe een woning veilig aardgasloos wordt gemaakt wanneer de aardgasaansluiting permanent niet meer wordt gebruikt. Kiwa concludeert dat het volledig verwijderen van de aardgasaansluiting een veilige permanente oplossing is.
Lees meerEen zuivere terugleveraansluiting is bedoeld voor het terugleveren van duurzaam opgewekte elektriciteit op het openbare elektriciteitsnet vanuit een gezamenlijke opwekinstallatie. Lees verder voor meer informatie over een zuivere terugleveraansluiting.
Lees meer