Een parallelle aansluiting is voor een grootverbuikklant een manier om extra meetpunten achter je bestaande hoofdmeter en elektriciteitsaansluiting te hebben (MLOEA). Bij de parallelle variant plaatsen wij een extra meetpunt parallel aan het huidige meetpunt. Je meetbedrijf (meetverantwoordelijke) sluit hier vervolgens de meter op aan. Op het moment dat zo'n parallelle aansluiting voor jou aangelegd wordt op een bestaande aansluiting, moet de elektriciteit tijdelijk afgeschakeld worden. De andere variant heet een seriële aansluiting. Iedere aansluiting met een elektriciteitsmeter is in principe geschikt voor een extra meetpunt. Wel gelden er een aantal voorwaarden.

MLOEA voor kleinverbruikaansluiting

Heb jij een kleinverbruikaansluiting (tot en met 3x80 ampère)? Bekijk dan hier hoe een meer leveranciers op één-aansluiting er schematisch uitziet (de afbeelding opent in een nieuw tabblad).

Extra meetpunt aanvragen

Start een nieuwe aanvraag en kies voor 'wijzigen aansluiting, toevoegen/verwijderen extra meetpunt'.

Mijnaansluiting.nl

Op Mijnaansluiting.nl zelf vind je óók een verzameling antwoorden op veel gestelde vragen over een extra meetpunt.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Wat is een seriële aansluiting?

Een seriële aansluiting is voor een grootverbuikklant een manier om extra meetpunten achter je bestaande hoofdmeter en aansluiting te hebben. Ontdek meer.

Lees meer
Wat zijn de voorwaarden voor een extra meetpunt?

Iedere aansluiting is in principe geschikt voor een extra meetpunt (secundair allocatiepunt), maar er gelden wel een aantal voorwaarden. Lees meer welke dit zijn.

Lees meer
Bekijk alle gerelateerde veelgestelde vragen