Wat een administratief gedoe...

We begrijpen dat je niet op de zoveelste administratieve handeling zit te wachten: het registreren van zonnepanelen of andere opwekinstallaties. "Jullie kunnen toch zién dat er zonnepanelen liggen?" Toch hebben we jouw registratie nodig! Dit helpt ons niet alleen om het energienet veilig te onderhouden en storingen te voorkomen, maar ook het energienet geschikt te maken en te houden voor (duurzame) energie en de veranderende energiemarkt. Het registreren van energieopwekkers is dus niet voor niets verplicht. We leggen je verderop uit waarom en hoe het precies werkt.

Waarom registreren?

Dankzij jouw registratie van je zonnepanelen in Energieleveren.nl, zijn we beter in staat om in te schatten hoeveel stroom precies op bepaalde plekken teruggeleverd wordt aan het net. We kunnen op deze manier:

  • Beter rekening houden met de verdeling van de energiestromen
  • Efficiënter gebruikmaken van het netwerk
  • Storingen als gevolg van drukte op het energienet voorkomen
  • Het netwerk veiliger onderhouden (we komen niet voor verrassingen te staan)

We gebruiken de informatie op allerlei plekken in onze organisatie, zoals je ook kunt lezen in ons artikel over het systeem CERES waarin je aanmelding via Energieleveren.nl uiteindelijk terechtkomt.

Wettelijk verplicht

We kunnen ons voorstellen dat je je niet realiseerde dat de registratie wettelijk verplicht is. Goed om te weten dus dat je met jouw registratie bijdraagt aan een stabiele en veilige energie-infrastructuur. Daarnaast is het van belang dat wij over de juiste gegevens beschikken zodat je een vergoeding ontvangt van je energieleverancier voor de energie die je te veel opwekt (salderen). Lees ook meer over energie terugleveren.

Registreren doe je zo

Het registreren van je zonnepanelen of andere opwekinstallaties (type A t/m 1MW) regel je zelf het snelst via Energieleveren.nl. Je hebt daar meerdere gegevens voor nodig zoals verderop genoemd. Je vindt vaak de meeste informatie op de offerte die je hebt gehad voor je panelen, of je vraagt het op bij je installateur.

Ga naar energieleveren.nl

Registratie door installateur of je netbeheerder

Daarnaast kan zowel je installateur als wij (netbeheerder) de installatie voor je in orde maken. Je bereikt ons op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur op 0546-836 66 66. Zorg ervoor dat je onderstaande gegevens bij de hand hebt!

Heb je post van ons ontvangen, dan kun je ook het formulier invullen en terugsturen in een gesloten envelop zonder postzegel naar antwoordnummer 109, 7600 VB te Almelo.

Almelo zonnepanelen

Welke gegevens heb je nodig?

  • Aantal zonnepanelen
  • Merk en type omvormer
  • Capaciteit van de omvormer (kW)
  • Capaciteit van de panelen (Watt(piek))
  • De datum waarop je het ingebruik hebt genomen
  • Of er een batterij of accu aanwezig is

Vragen of meer informatie

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Via onderstaande pagina's lees je meer over dit onderwerp of neem op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur contact met ons op via het telefoonnummer 0546 - 836 666, per e-mail info@coteq.nl of maak gebruik van het contactformulier.