Over Coteq

Coteq Netbeheer

Coteq Netbeheer (voorheen Cogas Infra en Beheer) is al meer dan 50 jaar actief als onafhankelijk netbeheerder in een groot deel van Twente en de gemeente Hardenberg. Wij zorgen voor een veilig en betrouwbaar transport van gas en stroom naar uw woning of bedrijf. Daarnaast zorgen we voor de aanleg en het onderhoud van het gas- en elektriciteitsnet. Ook is Coteq verantwoordelijk voor uw aansluiting op het net en verhelpen we eventuele storingen.

Sinds de oprichting in 1966 behoren wij tot de beste netbeheerders. Via betrouwbare en veilige netwerken transporteren wij gas en elektriciteit naar consumenten en ondernemingen in ons verzorgingsgebied. Op onze infrastructuren voor gas en elektriciteit zijn ruim 141.000 klanten aangesloten.

Coteq Netbeheer en de Cogas groep

Coteq is de netbeheerder binnen de Cogas groep. De Cogas groep heeft naast de netbeheerder, die wettelijke taken uitvoert op het gebied van gas en elektriciteit, ook bedrijfsonderdelen gericht op onder meer glasvezel en duurzame energie. Coteq Netbeheer opereerde voorheen onder de naam Cogas Infra en Beheer. Toezichthouder ACM (Autoriteit Consument en Markt) heeft verzocht een duidelijkere splitsing aan te brengen tussen de benaming van de netbeheerder en de andere bedrijfsonderdelen. Daarom heten wij sinds 1 september 2017 Coteq Netbeheer.

Coteq Netbeheer is lid van brancheorganisatie Netbeheer Nederland.

Partner in energie

Coteq verbetert samen met de andere regionale netbeheerders voortdurend de serviceverlening naar alle partners in marktfacilitering (energie). Ben je een partner in energie, zoals ODA, programma-, meetverantwoordelijke of energieleverancier? Lees dan meer.