Het is lastig te zeggen hoelang het precies duurt voordat een uitleesstoring is opgelost. De oplossingen verschillen en kennen verschillende oplossingstijden. Houd in ieder geval rekening met 2 maanden. 

Wat is er aan de hand?

Als jouw meter een storing heeft, dan komen deze meterstanden niet in je app of verbruiksmanager door. Als je meterstanden ziet op je slimme meter zelf en het verbruik op de telwerken van je meter normaal ziet oplopen als je stroom of gas verbruikt, dan hoef je niets te doen. Jouw slimme meter heeft een (tijdelijke) storing, maar meet nog wel je verbruik. Lees meer over wat een uitleesstoring is.

Kan je iets doen als klant?

Je hoeft in dit geval niets te doen. Jouw slimme meter heeft een (tijdelijke) storing, maar meet nog wel je verbruik. In veel gevallen lost de storing zichzelf na enkele dagen weer op. Zodra de meter weer bereikbaar is worden de meterstanden alsnog doorgegeven aan jouw energieleverancier. In het geval van een langdurige storing wordt er een signaal naar ons gestuurd om deze op afstand op te lossen. Dit kan zo'n 2 maanden duren. Zodra de meter weer bereikbaar is worden de meterstanden alsnog doorgegeven aan jouw energieleverancier.

Alle vragen over uitleesstoringen