Je kan met een seriële aansluiting als grootverbuikklant extra meetpunten op zelf gekozen plekken in je installatie laten plaatsen achter je (bestaande) aansluiting (MLOEA). Je stemt met ons de meetconfiguratie en eventueel noodzakelijke installatie-aanpassingen af voordat je de werkzaamheden laat uitvoeren. De andere variant is een parallelle aansluiting. Iedere aansluiting met een elektriciteitsmeter is in principe geschikt voor een extra meetpunt. Wel gelden er een aantal voorwaarden.

Seriële aansluiting
Seriële aansluiting

MLOEA voor kleinverbruikaansluiting

Heb jij een kleinverbruikaansluiting (tot en met 3x80 ampère)? Bekijk dan hier hoe een meer leveranciers op één-aansluiting er schematisch uitziet (de afbeelding opent in een nieuw tabblad).

Extra meetpunt aanvragen

Start een nieuwe aanvraag en kies voor 'wijzigen aansluiting, toevoegen/verwijderen extra meetpunt'.

Mijnaansluiting.nl

Op Mijnaansluiting.nl zelf vind je óók een verzameling antwoorden op veel gestelde vragen over een extra meetpunt.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Wat is een parallelle aansluiting?

Een parallelle aansluiting is voor een grootverbuikklant een manier om extra meetpunten achter je bestaande hoofdmeter en aansluiting te hebben. Ontdek meer.

Lees meer
Waarvoor komt een extra meetpunt van pas?

Een extra meetpunt (MLOEA) kan van pas komen voor zowel particulieren als voor bedrijven. Het is een tweede meter (of meerdere meters) achter de bestaande hoofdmeter en aansluiting. Zo kun je meerdere energieleveranciers op één aansluiting nemen, waardoor je bijvoorbeeld het verbruik en/of de teruglevering apart van elkaar kan laten meten en verrekenen via verschillende energieleveranciers. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Bekijk alle gerelateerde veelgestelde vragen