Wanneer sluiten wij je energie af?

  • Heb je geen energiecontract of bezit je een leegstaand pand zonder energiecontract? Dan zijn wij wettelijk verplicht om je elektriciteit- en/of gasaansluiting af te sluiten.
  • Als er sprake is van fraude of een onveilige situatie, dan sluiten wij de aansluiting ook af. Dit doen we om ons energienet veilig en betrouwbaar te houden.

Neem contact op met je energieleverancier

Heb je een brief van ons ontvangen dat je elektriciteit- en/of gasaansluiting binnenkort wordt afgesloten? Neem dan direct contact op met je energieleverancier om afsluiting te voorkomen. Heb je geen energiecontract? Dan is het ook belangrijk dat je zo snel mogelijk een energieleverancier zoekt en een contract afsluit.

Afsluiten van energie is geen oplossing

Heb je eventuele betalingsproblemen? Het afsluiten van je elektriciteits- en/of gasaansluiting lijkt dan misschien een oplossing. Alleen kost het afsluiten en het opnieuw aansluiten ook geld. Bespreek daarom betalingsproblemen op tijd met je energieleverancier.


Veelgestelde vragen

Waarom krijg ik een afsluitbrief?

We willen je met de afsluitbrief erop wijzen dat je een contract moet afsluiten bij een energieleverancier. Voor verdere informatie over het afsluiten van een contract, lees verder.

Lees meer
Wanneer sluiten jullie energie af?

We hebben de wettelijke taak om energie af te sluiten als je geen energiecontract hebt. Betalingsproblemen? Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Wanneer sluiten jullie niet af? Zijn er uitzonderingen?

Heb je een betalingsregeling én kom je deze na, of krijg je schuldhulpverlening? Dan mag je energieleverancier het energiecontract niet opzeggen.

Lees meer
Bekijk alle FAQs over afsluiten