Energierekening

Hoe bepalen jullie het standaard jaarverbruik gas?

Het standaard jaarverbruik gas baseren we grotendeels op je werkelijke verbruik, maar rekenen we om naar het verwachte verbruik in een zogeheten standaardjaar. Een standaardjaar is een jaar met gemiddelde klimaatomstandigheden. Lees verder voor meer informatie over het standaard jaarverbruik gas.

Lees meer
Wat is het standaard jaarverbruik gas?

Het standaard jaarverbruik gas is een rekenmethode om het gasverbruik vooraf in te schatten. Je netwerkkosten hangen bij een gasaansluiting met een capaciteit tot en met 10 m³/h (G4 en G6-aansluiting) af van je persoonlijk standaard jaarverbruik. Lees verder voor meer informatie over het standaard jaarverbruik gas.

Lees meer
Ik kan mijn energierekening niet meer betalen. Wat nu?

Neem zo snel mogelijk contact op met je energieleverancier. Zij denken met je mee in het vinden van een oplossing. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Waarom betaal ik netbeheerkosten?

Je betaalt netbeheerkosten zodat de energieleverancier energie bij jou kan leveren. Lees verder voor meer informatie over netbeheerskosten.

Lees meer
Waar moet ik zijn met vragen over mijn gas- of elektriciteitsrekening?

De meeste huishoudens, winkels en bedrijven (kleinzakelijk) regelen alles via hun energieleveranciers. Voor grootverbruikklanten is dat anders.

Lees meer
De meterstanden op mijn nota zijn niet juist (geschat). Kunnen ze gecorrigeerd worden?

Heb je de nota ontvangen en wijken je meterstanden teveel af, dan adviseren wij je om contact op te nemen met je energieleverancier.

Lees meer